Contact   |  

Nieuws

Het laatste nieuws over sport en bewegen en alles wat daarmee te maken heeft in de regio Alkmaar.


Na een jaar van ‘natte voeten’ nu nieuw gras op sportpark De Koog

Datum: 12 januari 2019
Na een jaar van nattigheid en heel veel afgelaste wedstrijden heeft de gemeente Uitgeest Holland Sport advies gevraagd voor de velden op Sportpark De Koog. Hoe kan er een goede bespeelbaarheid op deze velden worden gerealiseerd? Een uitgebreid onderzoek en een advies de velden te voorzien van zandlamellen volgden. In de zomer zijn de geadviseerde werkzaamheden uitgevoerd en met ingang van het speelseizoen is het veld weer in gebruik genomen.
Meer informatie


Zet spelbeleving weer op nummer 1 (bron Fieldmanager).

Datum: 29 april 2018
Bron: Fieldmanager
De huidige discussie rond sportveldenbeheer lijkt alleen nog maar te gaan over kunstgras. We maken er een soort rakettechnologie van. En het gaat maar door: nu gaan we wéér nieuwe normen ontwikkelen voor infill. Terwijl het op het gebied van speelkwaliteit onder de streep allemaal weinig brengt, zoals blijkt uit de verhalen van profs die erop spelen.
Meer informatie


Techniek tilt het vak naar een hoger niveau

Datum: 29 april 2018
Bron: Fieldmanager
Marc Grooteman, sportveldadviseur van Holland Sport en onlangs verkozen tot Fieldmanager of the Year (FOTY) 2018, heeft een voorkeur voor innovaties. Om meer inzicht te krijgen in bijvoorbeeld de vochtconditie en de bodemtemperatuur van het veld, plaatste hij onlangs sensoren in de toplaag van het sportveld op het Alkmaarse sportcomplex Vaart. Grooteman: ‘Hierdoor kunnen we hopelijk nog gerichter onderhoud uitvoeren, wat leidt tot een hogere kwaliteit voor hetzelfde budget.’
Meer informatie


Fieldmanager Holland Sport innoveert in sportveldenbeheer

Datum: 06 maart 2018
Marc Grooteman, Sportveldadviseur van Holland Sport en verkozen tot Fieldmanager of the Year 2018, plaatste onlangs sensoren in de toplaag van het sportveld op het Alkmaarse sportcomplex Vaart. Sensoren om meer inzicht te krijgen in bijvoorbeeld de vochtconditie en de bodemtemperatuur van het veld. Een technologische bijdrage met als doel nog gerichter onderhoud toe te passen en daardoor een hogere kwaliteit te behalen voor hetzelfde budget.
Meer informatie


Holland Sport innoveert met robotmaaiers op sportvelden

Datum: 30 oktober 2017
Holland Sport uit Alkmaar voert testen uit met robotmaaiers op diverse grasvelden in Noord-Holland. Doel is te onderzoeken welke voordelen een robotmaaier biedt op het gebied van kwaliteit en de totale kosten van het beheer en onderhoud van deze sportvelden.
Meer informatie

Maaike Leijsen
Webmaster
m.leijsen@alkmaarsport.nl